Worldwide

Trump to meet students on gun violence

Trump to meet students on gun violenceā€

"We can do more to protect our children.We must do more to protect our children", he added.

On Tuesday, US President Donald Trump announced that he had issued a memo directing the US Justice Department to write up regulations that would ban certain gun modification devices such as bump stocks.

Students, many using the mantra NeverAgain, are mobilising around the country in favour of stronger gun laws after the deadliest high school shooting in U.S. history took place on Wednesday at Florida's Marjory Stoneman Douglas High School, where a former student is accused of murdering 17 people using an assault-style rifle. It would also authorize a study on crimes involving bump stocks, an accessory that make semi-automatic weapons fire more like automatic ones. Such devices were used during the deadly Las Vegas shooting in October past year. "I expect that these critical regulations will be finalized...very soon", Trump said.

Trump will host students, parents and teachers involved in the Florida shooting and massacres at Sandy Hook Elementary School in CT and Columbine High School in Colorado for a listening session on Wednesday. Other Florida high school students also walked out in solidarity with the Parkland students on Tuesday to call for gun reforms.

To date, the Trump administration has stuck to discussing taking action on guns, not actually lobbying Congress on moving any new legislation.

Parts of United Kingdom shaken by 4.4 magnitude quake
The British Geological Survey said: "Events of this magnitude only happen in the United Kingdom every two to three years". Other people described it feeling "like a piledriver hit the wall" and "sitting on a washing machine going full pelt".

Leicester City forward Riyad Mahrez performing better than ever, says Claude Puel
He said the rest of the players had welcomed Mahrez back "with a good feeling" and were "moving on and looking forwards".

Colts' Frank Reich hire a luxury after messy coaching search
He was part of the Colts' run to the Super Bowl in 2009, leaving when Caldwell was sacked after the 2011 season. The team on Sunday announced they have hired the Eagles offensive coordinator as Indianapolis' new head coach.

The president's announcement came shortly after White House spokeswoman Sarah Sanders said he would consider raising the minimum age for buyers of the assault-style rifle used last week by a teenage gunman in the fatal shooting of 17 people at a high school in Parkland, Florida.

"Blaming everyone but the shooter and the lack of gun control in our country". Suspected shooter Nikolas Cruz was "troubled" and reportedly suffers from mental ill-health, yet was still able to acquire an AR-15 rifle.

According to a Quinnipac University poll, voters support stricter gun laws by 66% to 31%.

The White House did not commit further regulations, such as a ban on assault weapons.

The Coalition to Stop Gun Violence advocacy group has called on Congress to make it easier for police to temporarily take away weapons from people deemed to be unsafe. In the wake of the Parkland shooting and the shootings in Las Vegas previous year, Trump has pointed to improving mental health over restricting gun rights as a way to prevent those shootings from happening again.Like this

Latest


22 February 2018
Apple reportedly buying long-term supplies of cobalt directly from miners
Other companies such as Samsung, BMW and VW are also racing to secure supplies, according to the report . Over the past eighteen months, the price of cobalt has tripled to more than $80,000 a metric ton.

21 February 2018
Supreme Court Lets California's Gun-Buying Waiting Period Stand
It was created so authorities have time to do background checks and in case a person is trying to by a gun to do harm. California Deputy Attorney General Jonathan Eisenberg represented California Attorney General Xavier Becerra .

21 February 2018
McHenry County under flood warning until Wednesday morning
If you live in an area that is prone to flooding, you should be taking protective action now to keep you and your family safe. The rain and warm temperatures will accelerate the snow melt, creating the possibility of flooding, NBC Chicago reported.

20 February 2018
Google Pay begins rollout across the globe
Users in the USA and United Kingdom , though, will also soon be able to use the Google Pay app for sending and requesting money. And we can, apparently, expect to see Google partner with a lot more online and in-store brands in the future.

18 February 2018
Oxfam announces comprehensive action plan after 'stain' of sex scandal
The names of the men involved have already been shared with the authorities in Haiti. Oxfam has nearly 10,000 staff working in more than 90 countries across the globe.

17 February 2018
Microsoft releases Photos Companion app for Android devices
Download the Photos Companion app on your iOS device from App Store , or for your Android device via Google Play Store . Microsoft has launched a new iOS app intended for iPhone users who like taking pictures.

17 February 2018
FCC Chairman under investigation for relationship with Sinclair Broadcasting
The FCC inspector general's office doesn't always publish its findings, though they can be procured through Freedom of Information Act requests.

16 February 2018
A Top ICE Attorney Has Been Charged With Stealing Immigrants' Identities
In or around October 2013 to October 2017 Sanchez stole and used the identifies of seven immigrants for his own financial benefit. Sanchez is charged with one count of wire fraud and one count of aggravated identity theft, both are felonies.

16 February 2018
Quick Take: China Calls for US Restraint in Steel Probe
Steel (X) rose 3.6%, AK Steel (AKS) 4.4%, Steel Dynamics (STLD) 2.1%, and Nucor (NUE) 1% on the stock market today . They're charging us massive tariffs for us to sell our products into those countries.

15 February 2018
Nokia 8 officially launched in Indonesia
As per the latest Android distribution chart , only 0.3 per cent of all active Android smartphones have received the update. Still, Nokia 8 users should be pleased the company is keeping its promise of providing timely Android updates.Recommended